Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: Honeypot okosan a Joomlára

Charlie Harper tibi1987 logója
    Összes hozzászólás
    198

Honeypot okosan a Joomlára

Egy kis szabadidőm lett és elkezdtem nézegetni a honeypotot a joomla oldalaimhoz. Most feldobnék egy gyors telepítési gy.i.k-ot hátha valakinek használható lesz

Miért is jó a Honeypot? A válasz nagyon egyszerű: A Joomla oldalakat egyre nagyobb számban látogatják a spammerek és ez egy elég komoly probléma lehet. Mikor kevés időm volt jött egy-egy fake reg, de nem vettem őket komolyan, de jött reggelente a fekete leves, hogy a kunena fórumomra 30+ fake új topic és hozzászólás jött létre. Így kézenfekvő egy okos megoldást találni. Egy olyan listához férhetünk hozzá a Honeypotnak köszönhetően amelyben gyűjtik a kártékony(fekete listán található) IP-ket és így egy-egy regisztrációkor kiszűri a kártékony felhasználó(robot) jelölteket.

Kövesd ezeket a lépéseket és így akár 2 perc alatt már felrakhatod a Honeypotot a Joomla honlapodra.
    1. Regisztráld magad a Honeypot honlapján: projecthoneypot.org

2. szerezd meg a személyes httpBL Api kulcsodat
    www.projecthoneypot.org/httpbl_configure.php

3. töltsd le a joomla plugint a linkről
    extensions.joomla.org/extensions/access-a-security/site-access/2786

4. telepítsd fel a joomla bővítmények -> telepítés eltávolítás fülénél a plugint.

5. Menj a bővítmények -> beépülő modulk-kezelő részleghez.
    Itt a leggyorsabban a legvégén található Az oszlopra kattintva automatikusan az utolsó feltelepített plugint fogja kidobni. (gyakorlottabb felhasználóknak : System-HttpBL alkalmazást keressétek)

6. Engedélyezd(Igen) a bal oldali Engedélyezett résznél és írd be az Apidat a jobb oldalon található Apy key részhez.

7. állítsd be a részleteket ha szeretnéd átállítani az alap beállításokat

Védd magad a kártékony online robotok ellen: használj Honeypotot

üdv,
    Tibi

Senior Member VChris logója
    Összes hozzászólás
    123
    Én már vagy fél éve használom a honeypot-ot, és nagyon jó, gyakorlatilag nullára redukáltam a spam regisztrációkat vele az összes Joomla oldalamon. "Odaát" anno nyitottam is erről topikot.
    Talán még annyival egészíteném ki, hogy személyes tapasztalatom alapján a threat thresold értékét 5-re, az age threshold értékét 60 napra érdemes állítani.
    Igaz, így lesz egy-két felhasználó, aki nem spam, de nem fogja beengedni, de ennek is jó oka van: a gépe zombi, csak nem tud róla
    TremoloWebLink Linkgyűjtemény, linkkatalógus - minőségi honlapok ajánlója.

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •